bildet viser to menn utenfor lagerbygg

Blir forhandler av Systemhus

Første august i år blir Tormod Ånerud A/S ny forhandler for Systemhus i distriktet, og etablerer eget salgskontor i gamle Ullern skole. Entreprenøren har allerede tegnet avtale om oppføring av en ny enebolig i Skarnes, og har sikret seg et stort antall tomter i boligfeltet som er under utvikling som har fått navnet Ullern solside.

-Det blir en spennende høst. Systemhus er en av landets eldste og største ferdighusprodusenter, og vi gleder oss til å vise frem den rikholdige katalogen med flotte boliger i alle størrelser og prisklasser, sier daglig leder Tormod Ånerud.

Etterspørselen vokser stadig

Det er 35 år siden Tormod Ånerud etablerte sin egen entreprenørvirksomhet på Ullern i Odalen, og jubilanten vokser stadig.

-Det var ikke så mye nybygg da jeg startet i 1987, men nok å gjøre med rehabilitering av både eneboliger og landbruksbygninger. Vi drev i det små med tre, fire ansatte fram til begynnelsen på 2000-tallet, men etter at vi etablerte aksjeselskapet i 2003, har etterspørselen vokst mer og mer, forteller Tormod Ånerud.

I dag er Tormod Ånerud A/S et velkjent firmanavn i distriktet, og de 16 ansatte har mer enn nok å henge fingrene i.

-Vi har aldri søkt etter fagfolk, men siden 2001 har vi satset aktivt på lærlinger. Det er et privilegium at dyktige mennesker velger å søke seg til oss, sier Ånerud.

Bildet viser alle ansatte og firmabiler

Tre mil i alle retninger

I 2006 begynte sønnen Thorstein Ånerud i selskapet til faren, og har senere vært sentral i utviklingen av bedriften. Han forteller at selskapet tegnet sin første avtale med en ferdighusprodusent i 2016 for å være bedre i stand til å møte en stadig økende etterspørsel etter nye boliger i distriktet.

-Det har vært veldig gode tider i noen år, og det er fortsatt høy aktivitet her hos oss. Vi er forberedt på en viss stagnasjon slik verden er nå for tiden, men vi er ikke så utsatt for konjunktursvingninger her i distriktet som andre steder i landet, sier Thorstein Ånerud, og forteller at selskapet hovedsakelig konsentrerer seg om nærområdet.

-Vi opererer med en radius på omtrent tre mil i alle retninger. Fra Nes i vest til Roverud i øst, og Odalen på begge sider av Glomma.

Klart for Systemhus

Både far og sønn Ånerud ser frem til å begynne å jobbe med Systemhus til høsten. Nytt presentasjonsmateriell er på vei, ny bildekor er bestilt, og det nye salgskontoret på gamle Ullern skole skal være operativt i løpet av sommeren. Det er allerede skrevet kontrakt på oppføring av et kataloghus på Ellingsrudtoppen i Skarnes, og bedriften er sentral i en større utbygging av tomtefeltet Ullern Solside, noen hundre meter fra Ullern kirke på den andre siden av motorveien. Thorstein Ånerud er skråsikker på at prosjektet vil bli en suksess.

-Området er allerede ferdig regulert, og vi kan tilby tomter med akkurat det huset du måtte ønske deg. Eiendomsselskapet vårt heter Ånerud og Haugs eiendomsutvikling A/S, og vi er tre eiere der, Tormod Ånerud, Thorstein Ånerud og Marius Haug, som også jobber som prosjektleder og bas i Tormod Ånerud A/S. Utbyggingen av Ullern Solside er et samarbeid mellom grunneier, Veflen Entreprenør og Ånerud og Haugs eiendomsutvikling A/S. Selskapet heter tettpåalt.no, med Marius Haug som daglig leder. 

Gjennom eiendomsselskapet har Tormod Ånerud allerede sikret seg en av disse tomtene. Der skal kataloghuset «Rørvik» oppføres i løpet av høsten. -En fantastisk flott enebolig på ett plan. Det passer for alle, fra småbarnsfamilier til eldre. Det er et slikt hus man skal ha når man får problemer med å bevege seg i trapper.