Drømmen om et hjem

Noen prosjekter kommer med en stor visjon. En tanke om å bygge en drøm. Da Line Slettvold og John Henrik Gjørven kom til oss i Entreprenør Tormod Ånerud med sine tegninger var det nettopp det de kom med; en drøm og en ide om hvordan fremtiden på gården sammen med de to barna skulle se ut med juleselskaper, lek på tunet og varme kvelder med utsikt over elva som glir forbi nedenfor jordene.

Det er ikke bare et hus som skal bygges – det er en fremtid, et helt liv!

Fra katalog til Danmark

Å finne hele bildet av denne drømmen er mange ganger en egen reise for seg. Det er ikke alltid så lett ta drømmen om de gode øyeblikkene og legge dem inn i en arkitekts visjoner. Line og John Henrik lett i kataloger, tegnet om, så en gang til og satt lenge på gjerde. De fanti ikke det huset som passet perfekt med drømmen. Til slutt grep til det store internettet og begynte å lete etter hus som liknet på det de så for seg. Og de fant det!

For der lyste plutselig drømmehuset opp på skjermen. En vakker, gjennomtenkt bolig med alt de ønsket seg – og litt til. Nå var det bare å finne de som kunne hjelpe dem videre på veien!

Ganske raskt fant paret ut at alle tegninger og byggesaker er offentlige i Danmark, så å få tak i tegningene viste seg å være en relativt enkel sak. Ved hjelp av en lokal arkitekt fikk de endret litt på huset. Blant annet ønsket Line og John Henrik å ha panel på fasaden og ikke bygge i mur som de hadde gjort i Danmark. I tillegg var det helt nødvendig å fjerne kjelleren da området gården ligger på er utsatt for flom.

«Det var viktig for oss at huset skulle kjennes som vårt, men det var veldig lite vi ville forandre, for huset i Danmark var nesten akkurat det vi ønsket oss her hjemme! Men heisen har vi valgt å droppe…» forteller John Henrik og legger til at arkitekten også har hjulpet til med alle søknader og tilpasninger i forhold til kommunen og byggesak.

En trygg, lokal partner

For samboerparet var det ingen tvil om hvem som skulle ta drømmen videre fra tegnebordet til virkelighet. «Tormod Ånerud og gutta hans har vært med på strengt tatt alle prosjektene på gården vår tidligere og vi kjenner dem godt, så for oss var dette et trygt og riktig valg,» forteller Line. Og legger til at det hele tiden har vært viktig for dem å bruke lokale folk. «Det gir jo noe ekstra til hele prosjektet når vi kjenner dem som bygger huset vårt!»

Carl Martin Repshus leder hele prosjektet for vår side og er helt tydelig på at dette er et prosjekt som har gitt mye til alle; «Det et jo et hus som gir oss en skikkelig boost å bli med på å bygge! Her blir vi med et par som har en drøm, en visjon, en helt ny tanke om hvordan hovedhuset på gården skal se ut. At vi får tillitten til å faktisk gjøre denne drømmen til en virkelighet er jo helt fantastisk! Større tillitserklæring tror jeg kanskje vi ikke kunne fått…»

Gangen i 2. etg under bygging
Fasaden begynner å ta form

Tett på

Det er heller ingen tvil om at samboerparet er fornøyd med oppfølgingen, for de slutter nesten ikke å snakke godt om folka som jobber på det nye huset. «Det er jo noe helst spesielt med at det er mennesker jeg kjenner fra skolen og nærmiljøet som også bygger drømmehuset mitt,» sier Line, og fortsetter «For meg gir det ekstra sjel til huset. At jeg kjenner de som har bygget det. At vi har hatt kranselag sammen, feiret de små og store milepælene – bygd dette som et lag. Det betyr jo noe det da!»

Og de gode menneskene som bygger et hus blir ikke borte når nøklene er overlevert og stuene er fylt med familie. De er der for alltid. I hvert spikerslag og hver kvalitetssikring.

«Vi valgte gutta til Tormod fordi vi visste at det vil gi oss en helt unik trygghet når vi setter oss i sofaen og puster lettet ut den dagen alt er ferdig,» avslutter John Henrik.

Prosjektleder Carl Martin og tømrerne sammen med kunden John Henrik og Line

Vurderer du å gjøre drømmeboligen til virkelighet?